Trädgårdsliv & Design


Ett Julbrev – Detta var vårt år 2009
2009-12-16, 13.06.42
Filed under: "Dagbok", Högtidsdagar, Trädgårdsliv, Växthus | Etiketter: ,

Vart tog år 2009 vägen? Det har gått med en rasande fart och nu är vi inne på sluttampen av år 2009.
Julen stundar och vi är alla trötta. Barnen gör sina sista dagar i skolan och på dagis innan jullovet med avkoppling och annat skoj som stundar.

Julen firas som vanligt här hemma. Det ska bli julskinka och kalkon med mera och massa av nötter, tomteskum och pepparkakor. Kaminen ska brinna och julmusiken ska klinga… Vi ska ha Jul i vårt Hus!

I trädgården har inte så mycket hänt detta år. Vi har tagit det ganska lugnt och mest njutit av vårt växthus där både apelsiner och tomater, chili och oliver har frodas detta år. I landet har litervis med hallon och jordgubbar skördats av både stora och små.

Mördarsniglarna har intagit vår trädgård och jag har nog fått lärt mig att acceptera att de är nog här för att stanna. Men jag har gjort mina rundor varje kväll i trädgården med sax och ficklampa, många sniglar fått sätta livet till och jag hoppas att det ska ge resultat i längden.

I mars månad publicerades en artikel i vår lokala tidning Närkes Allehanda om vårt hus och trädgård. Vi har fått mycket respons och kommentarer från alla håll och kanter och vi vill än en gång tacka alla för de smickrande ord och hälsningar från er. Det glädjer oss att så många gillar vårt hus och trädgård!

Under hösten har en mindre ombyggnad skett i huset och en efterlängtad större garderob har byggts i gammal stil i vårt ena sovrum och vår lillhall fick plötsligt ett finare utseende med vita väggar och en myshörna för avkoppling. På tur i renoverings listan står nu innerdörrar och en tidsenlig trapp upp till andra våningen och vi hoppas att detta kommer att ske så snart så möjligt efter årsskiftet.

Men en del andra händelser har också inträffat i år. Min mans far gick bort efter en kort tids sjukdom i början på året och han lämna stor sorg efter sig.

Det känns märkligt att tiden är så kort och livet springer fort. Inte minst märks det i våra barn som har blivit ganska stora och vår minsta kille ska snart fira sin andra jul. Han tycker det är spännande med tomtar och snö medan vår äldsta son har kommit in i en annan fas i livet och inser att tomten på julafton är ju bara pappa i röd beklädnad. Själv tycker jag att det inte var så längesedan jag skrev förra årets julbrev och berättade vår sons födelse 2008 och alla trädgårdsprojekt.

Hösten har även kantras med massa förkylningar och annat och lill sonen har kämpat mot höga febertoppar och ihållande hosta och långdragna allehanda virus infektioner som har krävt sjukhusvistelse i några dagar. Men nu är det fart i grabben igen och busar runt med mycket glädje och skratt.

Dottern har snart gjort sin första termin i skolan och allt går bara bra. Hon läser och räknar och leker med kompisar nästintill varje dag och sonen kämpar med sin skola där han har upptäckt en del roliga lektioner som syslöjd, musik och Na ämnen så som istiden och solsystemet, planeter och stjärnor. Han har även i år vidgat sina vyer på egen hand och tillbringat två veckor på ett sommarkollo i norra Skåne med mycket äventyr och glädje men även en kamp mot sitt funktionshinder Autism. Det har även gått framåt i sonens fäktning och han har ibland vunnit en del matcher minimasters.

Ja, det var lite kort om oss och vår trädgård detta år.

Nu önskar jag Er en Riktig God Jul & Gott Nytt År!

Kram Camilla med familj


Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vad fort det här året har gått! Tyckte det var alldeles nyligen jag läste om dig i NA :-). Som vanligt mysiga bilder och jag tycker det var roligt att få läsa lite om er, även om jag försöker hänga med här på din blogg. Önskar dig ett gott slut så hörs vi nästa år! Kram

Kommentar av Anna

Hej Camilla!
Så fint du skriver om det gångna året! Både härliga och sorgliga händelser som hänt hos er.
Önskar er God jul och ett Gott nytt år!
Kram

Kommentar av Merja

Vilka fina bilder 🙂
God jul ❤ saknar er alla där nere.
Kram lilla syrran.

Kommentar av Hanna
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s