Trädgårdsliv & Design


Karaktärsplan
2009-05-11, 19.10.28
Filed under: Trädgårdsdesign | Etiketter:

Ett av de senaste ritprojekten är nu helt klart. En karaktärsplan, villket innebär en idéskiss där tyngdpunkten ligger på trädgårdens övergripande former. Här placerar jag inte in några växter på ritningen men givetvis ger jag några övergripande förslag och kunden har även fått sin ritning färglagd.

Getingstorp

Bilden är klickbar.

Beskrivning.
Huset är i gammal stil i rött med vita knutar. Ligger idylliskt med en skogsdunge i bakre kant av huset. Huset omringas av gammal stenmur och Syrenhäckar och naturmark.  Byggnader på tomten är en gäststuga, redskapsbod, äldre jordkällare och en verkstad. En större pool ligger den öppna gräsmattan mot skogskanten i norr med trädäck och staket.

En förutsättning för trädgårdens utformning är att den ska vara vacker och fungera praktiskt med mysiga rum med bland annat ett nytt växthus för plats för gemenskap och med en liten odlingsdel  för sommarblommor och örter. Dessutom skulle den stämma överens med husets arkitektur i gammal stil med växter som funkar året om och inte minst behöva lite skötsel. Trädgården ska vara lätt att sköta och framkomligheten ska vara lätt för elbil och åkgräsklippare.

Till beläggning i gångar och uteplatser, återupptas grus/singel med kullersten i kanterna från trädgårdens ursprungliga struktur. Runt trädgårdens olika nya rum med växthus och grillplats och odlingsdel sätts skyddande häckar av liguster  samt flätad pil som staket mot sommargrannen och för att skapa en mysig miljö. Vid poolen sätts kullersten vid sluttningen mot pooldäcket och en inbjudande grusgång med plantering med olika fina gräs och vintergrön idegran.


4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Spännande projekt!

Kommentar av NinaH

Kul att se hur en sån ritning (säger man så?) ser ut. Det måste vara ett kul jobb du har 🙂
Tjingeling
Monica

Kommentar av Monica

Oj, vad spännande!
Det ser ut att vara en stor trädgård.
Är det inte svårt att veta hur man ska planera det?
Jag blir alldeles handlingsförlamad när jag ska försöka planera min egen 🙂
Men så intressant jobb ändå!

Kram Mari

Kommentar av Mari i Marieholm

Det är spännande att varje dag följa förändringarna i vår trädgård. Tack vare din trädgårdsritning så har vi hittat lösningar som vi annars aldrig skulle kommit på. Grusgården vid gäststugan med odlingsbänkar och uteplats blev hellyckat. Då är ändå växthuset inte byggt ännu. Det finns dock på papper. Just nu undergår poolområdet en förvandling.

Kommentar av Steve
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s