Trädgårdsliv & Design


Rastlösa barn pyntar hus
2008-12-17, 16.20.11
Filed under: "Dagbok", Pyssel

pepparkakshus2Häromdagen skadades sig min son på skolan och har fått vara hemma nu några dagar. Vad hittar man då på för att få lite julstämning med rastlösa barn. Det ska det vara enkelt och gå snabbt. Jo man köper Annas färdiga pepparkakshus sats, kistyr på tub och non stop och roliga sockerfigurer  sen är det bara att låta fantasin flöda och börja limma och pynta… Roligast var att sätta fast non stopen på tak o väggar. Lika många hamnade säkert i munnen som på taket på huset. Och barnen längta redan till den dagen de får kalasa på huset! 

Idéen  med bygget kom jag på då jag såg de härliga pepparkakshusen på Annikas Naturliga Ting. Där är det barnen på mellanstadieskolan som har återskapat Astrid Lingrens värld! Helt otroligt vad duktiga de är. Mina barn som är något yngre tyckte det var helt ok att bara få pynta men den dagen kommer nog snart då det ställs större krav och det ska bakas hus med. Men det är ju kul! /Camilla

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

vilken fin blogg

Kommentar av Angel

De som börjat bygga pepparkakshus i tid kanske blir arkitekter? Vem vet. Det krävs mer tålamod med pepparkakshus tror jag.
Kul när man kan inspirera andra.
Ha det gott
Annika

Kommentar av Annika

Det blev ju jättefint ändå. Och visst är det pyntandet som är roligast. Det tycker jag oxå. Vilka fina figurer ni använder.

Kram Mari i Marieholm

Kommentar av Mari i Marieholm

Jättefint! Pepparkakshus hör julen till. Vi har gjort alla möjliga varianter under årens lopp (förra året en hel liten by med minihus + kyrka). Barnen (och pappa i familjen) tycker alla det är jättekul att designa och peta ihop alla smådelar.

Hoppas sonen mår bättre nu så att han kan vara med på avslutningen!

/Monica

Kommentar av Monica
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s