Trädgårdsliv & Design


Åter till min trädgård.
2008-04-23, 22.17.19
Filed under: "Dagbok", Dammen, Trädgård, Trädgårdsliv

Som alla nog har förstått har jag tagit en liten tids ledigt från bloggandet nu när min son föddes. Han är i morgon tre veckor gammal och allt går bra! Äter och sover och är så snäll, att jag har fått lite tid över till min efterlängtade trädgård och växthus.

Ännu har jag inte hunnit inreda mitt växthus så som jag vill ha det men det har fått lite mer färg både här och där. Vissa fönster måste jag slipa och kitta om som inte blev klart i höstas. Två pallkragar har kommit på plats och planen är att jag ska måla en ”loggo” på för att piffa upp dem. De har fått vitrioltonad färg och nästan all jord har fyllts upp.

Vi har haft några underbara vårsoldagar och det har verkligen exploderat i trädgården. Man kan nu se musörorn på björkarna och baksipporna blommar med sin skarpa rosa färg. Några av mina odlingar har även flyttats ut, bland annat cosmos som blev allt för ragliga inomhus. Tomaterna växer så det knakar men jag är för feg för att flytta ut dem i växthuset då det fortfarande är ganska kallt på natten.

Dammens pump sattes igång i söndags men efter ett dygn så upptäckte jag att vattnet sjunkit med mer än 20 centimeter. Nytt vatten fylldes upp som i och för sig var bra för då blev vattnet ”klarare” än vad det var förut (-torvblocken ger vattnet dess en brun färg men som avtar med tiden…för att skynda på den processen som med tiden skulle göra vattnet klart kan man byta ut lite vatten under några gånger på en sässong) Efter ett tag så hittades felet. Ett litet hål på pumpens slang som gömdes under några stenar och torvblock gjorde att vattnet pumpades rakt ner i marken istället för att komma upp i skottkärran.

Fiskarna i dammen har klarat sig!!! Kul, för det var jag så orolig för när det var som kallast i vintras och isen var minst en decimeter tjock. Nio glada fiskar, sex orange och tre brunvita guldfiskar simmar glatt runt i vårsolen. 🙂

Med glädje är man nu tillbaka i sin trädgård med många projekt på gång men även i tanken…men det får jag berätta någon annan gång…  ;-D Ha det gott!

 

 

 

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hallå där
Först och främst, Grattis till lilla Gustav. Vackra namn ni har valt. Min son heter Carl Gustav Charles med det sista som tilltalsnamn 🙂

För det andra, kul att du är tillbaka och bloggar om trädgården. Är trogen din trädgård (blogg), gillar skarpt att följa dig och dina åtaganden.

Kram / Utsidan-Mariehil

Kommentar av Utsidan / Mariehill

Jag kan förstå att du gläds åt att kunna vara ute nu och njuta av din trädgård. Kul att fiskarna klarade den tuffa vintern.
Kram Randi

Kommentar av Randi
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s