Trädgårdsliv & Design


Årets första trädgårdsprojekt är igång
2008-03-11, 15.41.24
Filed under: Trädgårdsprojekt

uppfart i årets projektSå var det igång. I onsdags kom vår grävis och hyvlade av uppfart och en del av gräsmattan längs ned vid vår gamla bod för att göra en parkering för släpvangn och cyklar och andra fordon som behöver få sin plats. Runt platsen ska en häck planteras så att man inte ser den ”fula” släpvanen då man blickar ut över tomten. Även djupara diken är grävda för kabelrör på ca 60 cm djup för bland annat gårdsbelysning och el uttag för diverse trädgårdsmasiner och ström till mitt växthus. Och idag kom ett av de många lastbilslaster med bärlager som ska höja upp marknivån för att få ett bra utseende och för att klara bilens tryck under många år och sedan det slutliga gårdsgruset som ska göra helheten. Det vita ni ser på bilden är inte snö utan så kallad geotextil som ska hindra bärlagret att sjunka ner i jorden och för att minska ogräs uppkomsten.

Växter som ska planteras är bland annat buxbom och rosen Dimond border på ena sidan av uppfarten ( den sida som visas på bild) och även varierande vintergröna växter för att få lite liv i trädgården under vinterhalvåret. På andra sidan ska vi sätta stora runda stenar för att skilja grus mot gräsytan.

Det lutar mot avenboks häck vid pakeringsplatsen nere vid boden som förövrigt oxå måste fixas till men det får blir senare i år. Jag hade tänkt att denna ska formas med en ingång in mot gräsmattan genom en portal. I övrigt så ska avenbokshäcken hållas på ca 1-1½ meter hög.

Skiss kan ni se här Trädgårdsplan

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Oj, va ni grejar! Du måste bo långt söderut om ni hunnit så långt ute redan! Själv har jag snö än! 🙂 Mirre är lite lik min lill-Signe 🙂 Ha en fin vecka! Kram

Kommentar av signe
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s