Trädgårdsliv & Design


Vart är vi på väg!
2008-02-03, 20.46.11
Filed under: "Dagbok"

Var är vi på väg?! Är det vår eller…nej snön kom ju igår men  Blåsipporna som redan är uppe, hur går det med dem nu då… Men man kan ju börja fundera   ;o)….

Tvärsnytt/SVT i närke har redan hittat dem första blåsipporna den 15 januari! Själv så var jag bara tvungen att se efter hur det var med mina blåsippor för några dagar sedan innan snön kom i helgen… Där under blåsippors blad syntes små små knoppar är påväg upp men än så länge så ligger de tryggt och väntar tills den härliga värmen i jorden knuffar de uppåt. Ännu är det för tidigt med blåsippor tycker jag.

Och mer tokigt kan man tycka då Fjäril i januariför en vecka sedan jag var ute för att hämta något i vårat förråd/lada upptäckte jag denna trötta fjäril som vaknat ur sitt ide. Vingslagen var sega och han kämpade nog för att hålla värmen i den snålkalla vinden som drar genom ladas väggar. Solens små strålar mötte honom då jag öppnade dörren och kanse var det som väkte honom. Jag försökte skydda honom genom att lägga en tjock papperspåse luftigt över honom och nu får vi se om han klarar sig trots sitt plötsliga uppvaknande i januari månad.

Men det är inte bara blåsippor och fjärilar som längtar till vårens varma dagar, det gör även jag för jag kan ju inte påstå att jag är så förtjust i snö, blåst och kalla vindar som just nu styr vårt land i ett oroligt grepp. Om jag får välja så stanar jag inne och drömmer och botaniserar i vårens alla frökataloger och trädgårdstidningar.

Avslutar idag med en känd vårvisa skriven av Alice Tegner och vill även passa på att tacka för alla inlägg och kommentarer jag har fått på mina förra inlägg… Nu ska jag titta runt lite hos er, ha det bra! Kram Camilla

VIDEVISAN

Sov du lilla vide ung,
än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung,
ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår,
Innan rönn i blomma står.
Sov du lilla vide,
än så är det vinter.

Solskens öga ser på dig,
solskens famn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig,
och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön,
vide liten blir så grön.
Solskens öga ser dig,
solskensfamn dig vaggar.

(Alice tegnér – Zacharias Topelius)

  

 

Annonser

5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Blåsippor – så underbart. Jag saknar dessa underbara blommor, som jag räknar som vårens budbärare. Kan rapportera att hela woodland är täckt med snödroppar och det får jag väl hålla tillgådo med.
Kram Randi

Kommentar av Randi

Vakkert!

Ha en skjønne helg!
Aina

Kommentar av Aina

Helt otroligt med både blåsippor och fjärilar redan!..vilka vackra rosor jag ser här på sidan om! 🙂

Kommentar av signe

Åhh den är så fin! Ja vad är det som händer med naturen. Märkligt men kanske något vi får vänja oss vid. Fin fjärilsbild! Ha en fin vecka! Kram Karin

Kommentar av Karin A

Vilken jättefin trädgårdsblogg du har, rena drömmen för oss trädgårdsfantaster. Håller med om Vart är vi på väg? Men samtidigt så kan man inte låta bli att bli lite glad att trädgårds säsongen blir lite längre. Men man får kanske betala det med fler fästingar, skadedjur, huggormar (våran katt och hund blev bitna i oktober förra året.Hunden var illa däran men hon klarade sig.) Vi har ännu inte några mördarsniglar men det är säkert bara en tidsfråga. Men man blir sjuk av längtan efter våren när man får lite försmak av det milda klimatet. Ha en bra dag och tack för trevlig läsning och härliga bilder. Carina och Ken

Kommentar av Carina och Ken
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s