Trädgårdsliv & Design


59 buketter- Adventsklapp till mig själv.
2007-12-12, 18.50.08
Filed under: I bokhyllan

Härom dagen kom ett paket från en trädgårdsbokklubb som jag är medlem i Hem och Trädgård och det innehöll boken ”59 buketter från min trädgård och lite till av Denise Grünstein”.

En bok i min smak, lättläst och härliga foton på alla de underbara buketter som Denise skapar året runt. Hon berättar också hur hon ständigt är på jakt efter den perfekta bilden med kameran vilket inte är så lätt. Detta kan jag hålla med om då man många gånger legat och krypit på alla fyra och tagit kort efter kort samtidigt som man kan känna grannans blickar fundera över hur tokig man kan är.

Ännu har jag inte hunnit läsa merän de första sidorna och jag ser ifram emot en underbar julläsning här fram över.
Så här recenserar Bokus hennes bok;

”59 porträtt av buketter plockade i enromantisk vildvuxen trädgård. Underfundigt och humoristiskt om jakten på den allra vackraste buketten ? och på den perfekta bilden!

Vårens första buketter av snödroppar och kungsängsliljor, midsommarblommor i blå vaser, sensommarens och höstens dahlior och rosor, och den karga vinterträdgården täckt med snö ?
I den här boken varvas vackert och sensuellt komponerade bildsekvenser av buketter från ett år med dagboksanteckningar om både glädjeämnen och bekymmer. Med glimten i ögat berättar Denise Grünstein om ett trädgårdsår, om blommorna, buketterna, trädgården, gödsling och odling, men också om mannen i trädgården, om drömmen om den romantiska trädgården och om hur längtan efter blommor och ljus mitt i vintern blir nästan outhärdlig.
Vi får följa hennes vandringar fram och tillbaka med buketterna för att hitta den rätta platsen, de vackraste vaserna och det perfekta ljuset för att ta de allra bästa bilderna.
59 buketter från min trädgård är en bok om blommor och trädgård, men den handlar också om att försöka skapa den bild man drömmer om ? och att kanske lyckas.
Boken är vackert formgiven och ger en känsla av dagbok. Fotografierna ligger i bildserier där varje bukett har sin egen särprägel. Den tonade texten på ljusare färgat papper varvas med bildsekvenserna i den här trädgårds- och fotoboken, som har en alldeles speciell stämning av både drömmar och krass verklighet. ”

En annan recension hittar du på Bokrecension.se


BloggRegistret.se

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s