Trädgårdsliv & Design


Mini semester i Skåne
2007-07-20, 01.11.40
Filed under: "Dagbok", Trädgårdsliv

webbskåne1

 

Vi åkte lite snabbt iväg förra veckan för att träffa släkt och vänner i Småland och Skåne för fem dagar.

Första korta besöket blev i Småland där vi plockade upp vår son som semestrat med mormor och hennes familj i en vecka.

Sen åkte vi till Ystad för ytterligare snabbt besök av släkt. Där hann vi med Ystads mysiga inner stad med gågatan och dess gamla miljö från medeltiden (tidigt 1100-tal) med korsvirke hus och kullerstensgator.

Sedan åkte vi till Höganäs och gamla Lerberget där vi övernatta i en stuga 20 meter från havet. Barnen älskar det och vi badade faktist vid två tillfällen mellan våra utflyckter till Mölle och Flickorna Lundgren på Skäret, Tropicariumet i Helsingborg och Klapperups slott.

Flickorna Lundgren på Skäret har blivit en tradition för oss då vi årligen tar en dyr fika där med gott kaffe och bland annat vanilj hjärtan. Mölle är en mycket sevärd liten härlig båt ort och man kan sitta i hamnen och njuta av en god glass vid kajen.

Tropicariumet har oxå en häftig upplevelse för mig med både spindel och orm förbi där aporna sprang lösa över huvudet och krokodiler och spindlar och ormar kröp i sina burar tätt in på en. Läskigt– jag ryser då jag skriver detta.

Klapperups slott är ett mysigt ställe som man kan besöka utan pengar då det är gratis. Här finns en underbar enkel, stor trädgård med promenadstigar runt skogen och ett fik för den som vill det.

 

I trädgårdsväg köpte jag på resan bland annat åtta stora fina billigiga lavendelplantor . Zinkkanna med fat och gjutjärn kruka på fot och en gammal porslinskål för att ha att dekurera och inreda mitt kommande växthus med.

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag visste att det var något jag tänkt att vi skulle besöka men missade. Det var Klapperups slott! Får ta det en annan gång. Låter som att ni haft en trevlig liten semester.

Kommentar av Marina

Vilket härligt semestercollage! Ser så härligt ut. När jag kommenterade hos Marina skrev jag att jag gjort en liknande tur för ett par år sedan men att jag är sugen på att göra det igen. Är inte mindre sugen nu och jag säger så…. 😉 Härliga inköp! Hoppas att ni får en trevlig helg och att ni slipper regnet som just nu ”glädjer” oss!

Kommentar av Karin A

Hej, Trevligt att läsa din blog. Du semestrade bara en liten bit från mitt ”kontor”. Visst är det en härlig by! Funderar på en sak.
Mördarsniglar finns ju inte här. Förmodligen pga saltet. Skulle man kanske kunna mota dem med tång?

Kommentar av Britt-Marie Andrén
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s