Trädgårdsliv & Design


Det stora växthuset på gång.
2007-06-28, 17.33.46
Filed under: Växthus

Nu börjar alla bitar falla på plats.

Bygglovs handlingar med ritning och utförlig beskrivning är inlämnad. Enligt kommunen skulle det inte vara något hinder att bygga och ett deffentivt klarteckn får vi om ca 4 veckor.

Vi har också fått besked från två hantverkare att de kommer första augusti och börja bygga. Spröjsade fönster har vi i mängder, närmare 120 stycken så det finns och blir över efter bygget också. 150 växthusglas i storlecken 70×90 står och väntar på en lastpall för att bli taket. och grävgubben är förvarnad att sätta skopan i marken så grundarbetet blir gjort efter alla konstens regler. En pardörr och en singeldör från 1800-talet skall också tillhöra växthus.

Det som återstår att bestämma sig för och inför skaffa är vilket golv jag ska ha i växthuset. Övriga matriel som leca och murbruk och virke köper vi inte förrän bygget startar.

Ett växthus som inspererat mig och min man är Tyras greenhouse och växthuset som finns i bla det nya nummret Allt om Trädgårds tidning för er som läser den. Det andra växthuset som oxå inspirerat oss är oxå byggt av gamla fönster och var med i Drömhem och trädgårds speciallnummer april 2006. Även den norska tidningen ”Vakre Hjem & interior” har taggat oss till härligt gardenhouse bygge.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hejsan! Vilken härlig blogg du har, trevliga projekt och fina bilder. Ser fram emot att följa ditt växthusbygge. Har skickat dig ett mail.

/Karin

Kommentar av Karin A

Oj, vad spännande! Låter som att det kommer bli riktigt fint…

Kommentar av Fundera grönt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s