Trädgårdsliv & Design


Frösåddeer och omplantering
2007-05-09, 09.46.03
Filed under: Frösådder och växter

Om plantering av vildtomaterna och perenn stockros gjorde jag utomhus i söndags och det kanske man skulle ha varit lite försiktig med för plantorna blev fort hängiga och tog nog lite stryck av värmen och vinden. Men nu några dagar sennare har de repat sig under lysrörsrampen inomhus. Och växer så det knakar… 😉

Jag har även börjart avhärdat en del växter.Jätte verbenna

Blåklint är redo för plantering i kruka ute. Den har även fått blommknoppar och längtar mog efter att få komma ner i näringsrik jord.

Jätte verbennan som jag trodde var en misslyckad sådd har jag nu fått massa med frodiga plantor trots utebliven köld period i mars. De avhärdas nu några timmar om dagen.

Perenna vallmo avhärdas oxå med viss risk för undergång för rot systemet ser skört ut… troligen har de stått för tätt under tillväxten och har trots en omplantering inte blivit så vidare kraftigare.

Vanlig ett -årig pionvallmo i div färger är frösatta direkt i bland annat den nya rabatten för ca en vecka sedan och har nu tittat upp ur jorden. Så nu gäller det bara att hålla katten Mirre från dem. Hmmm…Ni förstår nog! 😉

Vit fingerborgsblommaFingerborgsblomma växer och står ute på avhärdning.

I kökslandet har ruccula och annan sallad kommit upp och även gratisplantor från fjolårets gurkört har tittat fram. Räddisorna lika så.

Persilja, Timjan, Salvia och Citronmeliss har övervintrat så det behöver jag inte så i år. Citronmyntan flyttade jag till en egen kruka för den hade annars tagit över hela örta gården. Det får räcka med att gräslöken kämpar med en pepparmyntan i en egen rabatt.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s