Trädgårdsliv & Design


Trädgårdsliv för Barn
2007-03-22, 22.25.54
Filed under: Trädgårdsgguide/info, Trädgårdsliv

En guide för inspirera barnen till trädgårdslivet…;-)

Fiffi och blomsterfröna – Tv program för barn med trädgårdskänsla!Fiffi - förgätmigej-tjejen från tv
Fifi är en liten förgätmigej-tjej med en enorm livslust och stor känsla för äventyr. Hon lever ihop med sina blomsterfrö-vänner och de leker och arbetar och hjälper varandra på alla sätt.

Alfons Åbergs trädgårdsserie med spadar och hinkar har minaiboximage2.jpgAlfons Åbergs trädgårdsserie barn haft mycket skoj med. Dessa prylar hittar man bland annat hos Weibulls sortiment.

Frö
frö för barnFrö för barn så finns det många olika roliga . Själv fastna jag för dessa, Junior Blommor för fjärilar och Junior Dekorationsgräs. Även dessa hittar man hos Weibulls återförsäljare.

Trädgårdsböcker för barn9789153417637.jpg
Barnens egen Odlingsbok av Gunnel Nilsdotter
Här får barnen chansen att skapa en egen hörna i trädgården, krukfönstret eller balkongen. Boken ger råd om hur man börjar med en liten egen täppa och förslag på växter som är lätta att börja med. Några tåliga krukväxter tas upp. En härlig balkongodling. Ett växelbruk för dagis eller hemmaträdgården. Odling året runt, även lökar till jul. Enkelt att börja med är att sätta en kärna, kanske från en apelsin eller avokado. Eller frön från skogens kottar. Man kan också ta in en tuva från trädgården på våren och se hur den vaknar till liv. Boken riktar sig både direkt till barnen och till föräldrar eller dagmamma. En del kan barn odla själva, men oftast behövs hjälp av någon förälder, beroende på barnets ålder. Färgteckningar i hela boken.

Maja på SofieroUtflyktstips/semestertips
Maja på Sofiero
En rolig upplevese för barn och där de får pröva på och se hur barnboksfiguren ”Maja” gör med sin trädgård. Allt är i barnens storlek, även växthuset är anpassat för barn.Maja kan man följa från 22 april till 7 september.

Det är barnboksförfattaren och illustratören Lena Anderson som står för idén bakom utställningen och trädgården. Den bygger på hennes populära böcker om Maja; ”Majas alfabet”, ”Maja tittar på naturen” och ”Majas lilla gröna”.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s